Sinds april 2016 heeft België een tolsysteem ingevoerd voor vrachtverkeer. Hierdoor is de overlast van vrachtwagens in kleine Nederlandse dorpen langs de Belgische grens flink toegenomen. Vrachtwagenchauffeurs rijden massaal een paar kilometer om, om de kosten te drukken.

Inwoners van onder andere Putte, Bergeijk en Baarle-Nassau zien het aantal vrachtwagens met de dag toenemen en vrezen voor ongelukken. Het gaat niet alleen om regionale wegen maar ook om wegen binnen de bebouwde kom met zebrapaden, rotondes en dorpspleinen. Wanneer de vrachtwagens deze wegen blijven berijden, langs volle terrassen, speeltuinen en basisscholen dan is het volgens de bewoners wachten op de eerste ongelukken.

“De ingezette trend om tol te mijden via trajecten door kleine dorpjes is alleen maar toegenomen”, constateert ook Patrick Potgraven van de VerkeersInformatieDienst (VID). “Dat vinden wij een verontrustende ontwikkeling, want dat zijn geen wegen voor zwaar vervoer. Ons standpunt is heel helder: dit soort sluiproutes moeten worden vrijgemaakt van doorgaand vrachtwagenverkeer en daar gaan wij ons voor inzetten.”

Vraag direct een offerte aan Aanvragen »

Gecertificeerd transportbedrijf

Als gecertificeerd transporteur voldoen we aan de hoogste eisen op het gebied van zorg voor kwaliteit, gezondheid, beveiliging, veiligheid, reiniging en milieu. Lees meer »

iso9001 certificaat matcn certificaat mresponsible caregmp certificaat msqas certificaat m