Bentum_header_2

Bewaren

Wij vinden het van belang om er voor te zorgen dat er minder of geen kunststofgranulaat in het milieu terecht komt. Wij zijn daarom aangesloten bij Operation Clean Sweep (OCS) en nemen de nodige beheersmaatregelen.

Wij zijn onder andere actief in de petrochemische industrie en werken daardoor veel met granulaten in transport, onze eigen cleaning en warehousing. Hoewel er in de industrie strenge controles worden toegepast op gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit, kan er in diverse stadia van de keten onbedoeld verlies van pellets optreden die uiteindelijk in het milieu terecht kunnen komen.  

Aan de hand van het OCS programma hebben wij diverse beheersmaatregelen opgenomen in onze procedures om het verlies van plastic pellets te voorkomen.

Al onze medewerkers die te maken hebben met granulaten krijgen instructies om productverlies te voorkomen. Ook gebruiken wij promotiemateriaal en signalering om de bewustwording hoog te houden en derden te informeren. Onze leveranciers die betrokken zijn bij de betreffende processen vragen wij actief zich ook te committeren aan OCS, met als doel bewustwording te bevorderen in de gehele keten.

Ondanks alle maatregelen kan het voorkomen dat er productverlies optreedt. In dat geval hebben onze medewerkers instructies en hulpmiddelen gekregen om gemorste product zo snel mogelijk op te ruimen. Een dergelijk incident zal worden geëvalueerd om herhaling te voorkomen en de effectiviteit van de genomen beheersmaatregelen te toetsen.

In 2023 zijn er tot dusver geen incidenten geweest op dit gebied. Indien een dergelijk incident plaatsvindt zal dat hier worden gerapporteerd. 

OCS Logo

Vraag direct een offerte aan Aanvragen »

Gecertificeerd transportbedrijf

Als gecertificeerd transporteur voldoen we aan de hoogste eisen op het gebied van zorg voor kwaliteit, gezondheid, beveiliging, veiligheid, reiniging en milieu. Lees meer »

OCS websiteiso14001 certificaat mgmp certificaat matcn-certificaat-m.pngsqas certificaat m