Na een eerder uitstel zijn het VK en de EU akkoord met een verlenging tot en met 31 oktober 2019 (of eerder indien beide partijen het terugtrekkingsakkoord voor die datum al ratificeren) als datum waarop het VK de EU verlaat. Hiermee is een no deal Brexit vooralsnog afgewend. Deze verlenging moet het interne proces in het VK voldoende tijd geven om in te kunnen stemmen met het terugtrekkingsakkoord.

Toch blijft het mogelijk dat we in een no deal scenario terecht komen.

Omdat de kans op een no deal Brexit blijft bestaan, adviseren wij onze opdrachtgevers met klem zich  te blijven voorbereiden op de  mogelijke scenario’s.

Uiteraard willen wij u als transportpartner helpen bij het continueren van uw handel met het VK in het geval van een harde Brexit. Alle bedrijven met handel met het VK worden geraakt door de Brexit. Toch is de impact niet voor iedereen gelijk. Daarom hebben we een document samengesteld met een aantal factsheets met algemene douane formaliteiten, maar ook sector specifieke aandachtspunten.

Het document kunt u hier downloaden.

Tevens verwijzen we u graag naar:
www.getreadyforbrexit.eu;
www.brexitloket.nl
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/brexit

Vraag direct een offerte aan Aanvragen »

Gecertificeerd transportbedrijf

Als gecertificeerd transporteur voldoen we aan de hoogste eisen op het gebied van zorg voor kwaliteit, gezondheid, beveiliging, veiligheid, reiniging en milieu. Lees meer »

iso9001 certificaat matcn certificaat mresponsible caregmp certificaat msqas certificaat m